Selecteer een pagina

Onze achtertuin grenst aan een weiland, wat erg leuk is omdat het soort dier dat erop staat varieert. Eerst kwamen er in het voorjaar 3 schapen staan. Heel gezellig dat geblèr zo nu en dan. En sinds eergister zijn er 2 paarden bij gekomen. Aan hun lopen en houding denk ik dat ze voor de kar lopen. Het is ook heel leuk om te zien hoe ze krachtig op je afstappen. Heel anders dan een dressuurpaard.

De eerste dag dat de paarden kwamen, keken mijn man en ik elkaar iets van verbaast aan. Raar om paarden in de wei te zien staan die niet grazen. Ze stonden een beetje angstig en verloren bij elkaar en het was duidelijk te zien dat ze er niet echt blij mee waren.

“ Helpt het als je van tevoren tegen je dier verteld wat er gaat gebeuren? “

Ja zeker! Ook al heb je het gevoel dat ze je niet echt kunnen verstaan Het help ze echt.

Voordat wij op vakantie gaan vertellen wij tegen Isis, onze poes, zo’n 2 weken van tevoren dat we op vakantie gaan, voor hoelang en dat we terug zullen komen. Ze is een erg gevoelig meisje. In het begin wil ze niet echt iets van me weten, maar naarmate de vertrekdatum dichter bij komt, vindt ze het toch heel fijn dat we het melden.

 Azulo, onze stoere zwarte mannetjes kater. Klein voor een kater, maar zijn formaat compenseert hij dubbel en dwars  met zijn karakter . Als die te meten was zou hij zeker 3x zo groot zijn en zijn stembanden ook, want hij heeft veel te vertellen tegen ons, maar ook tegen zijn denkbeeldig vriendjes die elke avond op visite komen. Hij doet stoer en vind het allemaal goed, maar ik weet dat hij ons mist als we weg zijn.

Als we terug komen zie je iets van hem afglijden. Hij moet vaak even een paar uurtjes bijkomen en hij zegt niet zoveel de eerste dag. Bij Isis kan het 2 dingen zijn. Ze is opgelucht dat we terug zijn of ze heeft het heerlijk gehad, zo het rijk voor zichzelf. Dan heeft ze het rustig buiten gehad met weinig andere katten.

Ga je op vakantie. Vertel het je dier. Je gaat met een gerust hart weg en je komt fijn thuis.

Isis