Selecteer een pagina

Gefeliciteerd met je Puppy.

Je geluk kan niet op maar,  het is belangrijk om gelijk met de opvoeding te beginnen. Hier enkele   tips.

Blaffen

In het begin vinden we vaak dingen grappig bij de pup die later minder leuk , onprettig of zelf voor problemen kunnen zorgen. Bijvoorbeeld blaffen. Zo schattig als zo’n kleintje blaft. Het zijn van die grappige geluidjes, soms houden zo lief hun kopje schuin en dan als kers op de taart, zijn ze zelf soms ook verbaast van hun eigen geluidjes. Maar als ze groter zijn wil je niet met een hond zitten die veel blaft. Denk dus goed na, want wat nu schattig is, kan in de toekomst niet meer zo leuk zijn.Wat je bijvoorbeeld toe kan laten is even blaffen als de deurbel gaat. Tenslotte is het ook zijn taak om te waken. Bij het spelen en of bij een boswandeling en met hun maatjes.Als je het blaffen wil corrigeren is een kort en duidelijk uh voldoende.

Speeltjes

Zorg dat je pup zijn eigen speeltjes heeft. Zo voorkom je dat die bijvoorbeeld het bankstel neemt om zijn tandjes in te zetten

. Becoy met zijn speeltje

Mochten ze toch iets hebben gevonden om op te kauwen wat niet de bedoeling is, kan je bijvoorbeeld plakbandje pakken, de uiteindes aan elkaar vastplakken en dit plakken op datgene waar ze hun tandjes in zetten. Op het gedeelte dat vrij is kun je iets doen wat ze vinden stinken, bijvoorbeeld een milde peperpoeder. Omdat ze peper niet lekker vinden ruiken en het aan hun neusje prikt, zullen ze het wel laten om erin te bijten.  Zo hoef je geen chemische middelen in huis te halen en de milde peperpoeder kan geen kwaad en anders kan je mispoes gebruiken.

Tandjes wisselen

Tijdens het wisselen van de tandjes hebben puppy’s hier vaak last van. Wat ze dan erg fijn vinden is bijvoorbeeld een koude (winter)wortel die uit een vriezer komt. Door het kauwen op de koude wortel hebben ze minder last van hun tandjes en ze vinden het vaak nog lekker ook. Je kan bijvoorbeeld ook een speeltje voor een paar uurtjes in de vriezer doen.

 

Aika ,Navajo en Amia met een winterwortel